AMSTERDAM - Ajax en Borussia Dortmund hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Sébastien Haller. De spits stond nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt van de Duitse club een transfersom van EUR 31 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar EUR 34,5 miljoen.


Haller (Ris-Orangis, 22 juni 1994) kwam in de winterstop van het seizoen 2020/2021 over van het Engelse West Ham United. Op 10 januari 2021 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Ajax – PSV (2-2). De Fransman met Ivoriaanse roots speelde in totaal 66 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 47 doelpunten.

Met Ajax pakte Haller in zijn eerste seizoen de dubbel, door in 2021 zowel kampioen te worden als de beker te winnen. Het afgelopen seizoen werd de Ivoriaans international voor de tweede keer kampioen met Ajax en met 21 doelpunten tevens topscorer van de Eredivisie. Mede vanwege zijn elf goals in de UEFA Champions League van afgelopen seizoen, werd de aanvaller door de UEFA opgenomen in het 'team of the season' van de Champions League.