LISSABON - Ajax heeft in de achtste finales van de Champions League gelijkgespeeld bij Benfica. Het spektakelstuk in Lissabon eindigde in 2-2, een goede uitganspositie voor de ploeg van Erik ten Hag voor de return in de Johan Cruijff Arena op dinsdag 15 maart.


Beide ploegen speelden vol op de aanval en dat leverde een zeer vermakelijk duel op. De Portugezen zorgden geregeld voor dreiging, maar hadden wat moeite met de opbouw en daar profiteerde Ajax van. Mazraoui pakte de bal af en vond aanvoerder Dusan Tadic,die zeer beheerst met een volley de openingstreffer verzorgde. Even later vond ook Sebastièn Haller het net, maar helaaswel in het eigen doel. De topscorer van de Champions League maakte het foutje zelf goed door in tweede instantie de 1-2 in de verre hoek te schuiven. Ajax werd steeds beter en had nog voor rust het duel kunnen beslissen. Zo raakte Álvarez na een mooie aanval de paal en ging Antony voor eigen succes, terwijl Tadic er beter voor stond.

Naarmate de wedstrijd vorderde, ging het tempo omhoog en golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen kansen, maar die van Benfica werden groter en groter. Nadat Pasveer een kanonskogel van Ramos half had gekeerd, was het via invaller Jaremtsjoek raak. Bijna ging Ajax nog met de winst strijken. Antony nam het doel onder vuur, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Vlachodimos.