AMSTERDAM - Ajax doet nog steeds volop mee om te overwinteren in de Champions League nadat de ploeg van Erik ten Hag woensdagavond met 3-1 won van FC Midtjylland.


In de Johan Cruijff Arena waren de Amsterdammers van quitte af aan de betere ploeg en het ws eigenlijk een wonder dat het bij rust nog 0-0 was. Zo kreeg Lassina Traoré al in de openingsfase een levensgrote kans en dat ging even later ook op voor Zakaria Labyad. Daarnaast trof Traorè ook nog eens de lat. Ook bij Perr Schuurs ontbreekt het geluk als hij naast volleert.

Wat in de eerste helft niet lukte gaat na de rust een stuk beter. Binnen twee minuten weet Ryan Gravenberch met een prachtig schot de ban te breken en nog eens twee minuten later schiet Noussair Mazraoui in de korte hoek raak na een leep passje van Dusan Tadic. De Denen worden pas na een uur voor het eerst echt gevaarlijk maar Dreyer krijgt de bal niet langs Onana. David Neres gooit het duel vervolgens definitief in het slot met een fraaie treffer na goed voorbereidend werk van Traoré. Via een benutte strafschop van Mabil doen de gasten nog wel wat terug. Uiteindelijk eindigen zij het duel met tien man als aanvoerder Sviatchenko in de slotfase rood kreeg.

Omdat Atalanta Bergamo wist te verrassen bij Liverpool (0-2) is de strijd in Groep D volledig open. Liverpool leidt nog wel met negen punten en daarachter volgen Ajax en Atalanta Bergamo met zeven punten waarbij het doelsaldo van de Amsterdammers iets beter is. Komende dinsdag 1 december speelt Ajax de uitwedstrijd bij Liverpool.

Ajax - FC Midtjylland 3-1 (0-0)
47. Gravenberch 1-0
49. Mazraoui 2-0
66. Neres 3-0
80. Mabil (pen.) 3-1