AMSTERDAM - Ajax heeft Feyenoord in de Johan Cruijff Arena met 3-2 verslagen. In een boeiende klassieker ging het sterk startende Feyenoord laat ten onder.


Het eerste kwartier van de enerverende eerste helft was voor Feyenoord. Na een snelle uitval stuitte Guus Til op keeper André Onana, maar in de rebound was het voor Luis Sinisterra een koud kunstje om te scoren. Na een ruim kwartier was Steven Berghuis er met het eerste wapenfeit van Ajax. Zijn schot belandde op de vuisten van Marciano. De volgende kans leverde de gelijkmaker op. Marciano had nog wel een antwoord op een afstandsschot van Ryan Gravenberch, maar niet op de rebound van Sebastién Haller. Na de goal nam Ajax Feyenoord in de houdgreep, maar het waren de bezoekers die snel weer toesloegen. Door geklungel van Berghuis wist uiteindelijk Til de 1-2 te maken. Even later schoot Dessers, die de vrijstaande Toornstra over het hoofd zag, naast.

De tweede helft kwam langzamer op gang. Ajax was slordig, maar de Feyenoorders konden daar niet van profiteren. Na een uur spelen was het eerste opwindende moment een kopbal van Timber op de lat. Daarna zakte Feyenoorder terug en Ajax voerde de druk op. Waar Brian Brobbey nog naast kopte scoorde aanvoerder Dusan Tadic wel.Hij verraste Marciano met een vrije trap in de verre hoek. De winnende goal van Antony, die ook nog twee keer geel kreeg, kon niet uitblijven waardoor Ajax op Eredivisieniveau opnieuw in de slotfase toesloeg.