Met ingang van volgend seizoen speelt Kika van Es voor de Ajax Vrouwen. De 26-jarige verdediger komt over van FC Twente en tekende een 1-jarig contract bij Ajax.

Van Es (Boxmeer, 11 oktober 1991) stond afgelopen seizoen onder contract bij de club uit Enschede. Daarvoor speelde ze onder meer 4 jaar voor PSV. De rechtsbenige international is de 2e speelster in korte tijd die overkomt van FC Twente. Vorige week maakte aanvaller Ellen Jansen al de overstap naar Amsterdam.

'Blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team'
,,Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team. Ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken'', aldus Van Es bij de ondertekening van haar contract.

Europees kampioen
Ajax Vrouwen-trainer Benno Nihom: ,,Toen bekend werd dat Davina Philtjens zou vertrekken, lag een lijstje met vervangers klaar om dat op te vangen. Als je dan Kika van Es kan halen, die met het Nederlands elftal op die positie Europees kampioen is geworden, dan is de keuze niet zo heel moeilijk.''