AMSTERDAM - Ajax heeft Kelvin de Lang gecontracteerd. De Lang is met ingang van 4 augustus 2023 hoofd scouting betaald voetbal. Hij is de opvolger van Henk Veldmate, die na zeven jaar Ajax terugkeert naar FC Groningen. De Lang bereikte met Ajax overeenstemming over een contract dat loopt tot en met 30 juni 2027. Momenteel is hij werkzaam bij Manchester City als head of talent partnerships & placements.


Directeur voetbalzaken Sven Mislintat: “We zijn blij dat Kelvin heeft besloten om bij Ajax te tekenen. Hij is de juiste persoon voor deze baan. We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat. Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken.”

De Lang (Amsterdam, 24 december 1980) is in het bezit van een CIOS-diploma en een UEFA A-licentie en hij rondde aan de Johan Cruyff University de HBO-opleiding Sportmanagement af. De Lang trainde van 2002 tot en met 2005 verschillende jeugdteams bij HFC Haarlem, waarna hij in de periode 2005 tot en met 2017 functies in de scouting, recruiting en marketing vervulde bij drie verschillende managementbureaus. Hij vertrok in 2017 naar Engeland waar hij in dienst trad in de scoutingorganisatie van huidig landskampioen Manchester City. De Lang gaat in zijn nieuwe functie bij Ajax leidinggeven aan de afdeling Scouting Betaald Voetbal en rapporteren aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat.