DEN HAAG – Terwijl directe concurrent PSV punten morste, pakte Ajax de volle buit. Op bezoek bij ADO Den Haag bleken de Amsterdammers, na een stroeve start, een maatje te groot, 1-5.

Het was ADO Den Haag dat negen minuten voor rust via Abdenasser El Khayati op voorsprong kwam, maar halverwege had Ajax alweer de leiding. Na een steekpass van Daley Blind trok Donny van de Beek de stand gelijk, waarna Dusan Tadic in de blessuretijd een penalty verzilverde.

In het tweede bedrijf zocht ADO via Hooi en Goppel naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Erik ten Hag hield stand. In het laatste kwartier wisten Hakim Ziyech, Kasper Dolberg en opnieuw Ziyech het duel in Amsterdams voordeel te beslissen.

ADO Den Haag – Ajax: 1-5 (1-2)
1-0 Abdenasser El Khayati
1-1 Donny Van de Beek
1-2 Dusan Tadic (penalty)
1-3 Hakim Ziyech
1-4 Kasper Dolberg
1-5 Hakim Ziyech

ADO Den Haag: Zwinkels. Malone, Beugelsdijk (Pinas/81), Kanon, Meijers. Immers, El Khayati, Bakker (Hooi/66). Becker, Necid (Goppel/66), Goossens.