AMSTERDAM - Met het oog op de Europa League ontmoeting met Young Boys heeft Ajax zondagmiddag een gedegen overwinning weten te boeken op FC Groningen. In de Johan Cruijff Arena zegevierde de ploeg van Erik ten Hag met 3-1.


Ajax begon in eigen huis gelijk gretig en de eerste kans leverde direct een doelpunt op toen Dusan Tadic de bal teruglegde op Ryan Gravenberch die doeltreffend uithaalde. In de fase die daarna volgt verzuimen de Amsterdammers verder uit te lopen met name door enkele uitstekende reddingen van keeper Sergio Padt. De Groningen-goalie houdt achtereenvolgens Alvarez en tweemaal Klaassen van het scoren.

Kort na de rust slaat Ajax wel toe als de tot dan toe onzichtbare Sebastién Haller een niet te missenkans krijgt van David Neres. Ajax lijkt het duel geconcentreerd uit te willen spelen, maar moet op zijn hoede zijn hetgeen keeper Stekelenburg is bij een schot van Suslov. De beslissing valt een klein kwartier voor tijd na een handsbal van Te Wierik. Tadic schiet de strafschop in eerste instantie op de lat, maar omdat er te vroeg is ingelopen, mag hij nog eens aanleggen en nu wel met succes. In de slotfase weet de net ingevallen El Messaoudi de Groningse eer nog te redden.