AMSTERDAM - Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jordan Henderson over zijn komst naar Amsterdam. De middenvelder kwam het afgelopen half jaar uit voor Al-Ettifaq. Met de club uit Saoedi Arabië bereikte de 81-voudig Engels international onlangs een akkoord over de ontbinding van zijn lopende contract.


De transfervrije voormalige speler van Sunderland en Liverpool tekende bij Ajax een overeenkomst voor de duur van tweeëneenhalf jaar, tot en met 30 juni 2026. Henderson werd op 17 juni 1990 geboren in het Engelse Sunderland.

John van ‘t Schip: “We wilden graag een ervaren middenvelder met leiderschapskwaliteiten. Mede vanwege blessures zochten wij ook iemand die er direct kan staan. Jordan Henderson is zo’n speler. Zijn komst betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Zowel binnen als buiten het veld is een voetballer van dit kaliber bovendien belangrijk voor de vele jonge spelers. Hij is Engels international en heeft met Liverpool de Champions League en veel andere prijzen gewonnen. Ik ben blij met zijn komst en ik denk dat het heel goed is voor onze club dat hij vanaf vandaag Ajacied is.”