ROTTERDAM - Ajax heeft zich woensdagavond voor de 28e keer geplaatst voor de bekerfinale en waarin het net als vorig seizoen PSV zal treffen. De Amsterdammers wonnen in De Kuip van Feyenoord, in een duel dat ontsierd werd door incidenten, met 1-2 van Feyenoord.

Het duel werd al na twintig seconden stilgelegd nadat er massaal vuurwerk op de tribunes was afgestoken. Na een uur ging het helemaal mis toen Klaassen hard werd geraakt door een uit het publiek gegooide aansteker. Na de bloedende hoofdwond die Klaassen daarbij opliep besloot scheidsrechter Lindhout het duel te onderbreken. Na overleg werd het duel een half uur later hervat. Klaassen probeerde het nog wel, maar moest enkele minuten later al gewisseld worden.

Ajax leidde toen al met 1-2, waarbij diezelfde Klaassen Ajax na rust op een hernieuwde voorsprong had gebracht. Na een kwartier opende Tadic de score nadat Pedersen en Jahanbakhsh elkaar in de weg liepen. Feyenoord miste in het enerverende restant van de eerste helft kansen via Szymanski en Jahanbakhsh, maar vlak voor tijd kopte Gimenez wel raak. Na rust was de eerste kans voor Ajax en met de nodige wilskracht vond Klaassen het net.

Na de gedwongen onderbreking zocht Feyenoord naar de gelijkmaker en met name Gimenez was daar dichtbij.De Mexicaan schoot eerst over en kopte vlak voor tijd de bal tegen de paal.Taylor kreeg vlak voor tijd zijn 2e gele kaart en mist daardoor de finale op 30 april in De Kuip.