ROTTERDAM - Een onherkenbaar Ajax moet even pas op de plaats maken in de race met PSV om het kampioenschap van de Eredivisie. In De Klassieker tegen Feyenoord ging de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag met keiharde cijfers onderuit.

Toch zag het daar in het begin niet naar uit. Feyenoord had de grootst mogelijke moeite met Ajax dat via een fraaie vrije trap van Lasse Schöne op voorsprong kwam. Toen Feyenoord na een kwartier via Toornstra op gelijke hoogte kwam ging alles fout bij de Amsterdammers en dan met name bij Noussair Mazraoui die fout op fout stapelde en ook verantwoordelijk was voor de 2-1 van Steven Berghuis. Via Hakim Ziyech kwam Ajax nog wel op 2-2, maar vervolgens liet het zich op de slachtbank leggen door de thuisploeg die nog voor de rust via Van Persie op 3-2 kwamen.

Waar mogelijk was de tweede helft nog schrijnender voor de Ajacieden en het was opnieuw Van Persie die de score opvoerde alvorens Vilhena en invaller Ayoub in het slotkwartier de vernedering compleet maakte.

Feyenoord - Ajax 6-2 (3-2)
8. Schöne 0-1
16. Toornstra 1-1
31. Berghuis 2-1
33. Ziyech 2-2
42. Van Persie 3-2
56. Van Persie 4-2
75. Vilhena 5-2
84. Ayoub 6-2