ZUID SCHARWOUDE – In blessuretijd tekende Bakary Jobe voor de aansluitingstreffer. Zo mocht AGB in de laatste minuten hopen op een punt. Het kwam echter bedrogen uit, 3-2.

Met LSVV trof AGB een ploeg die nog niet zeker is van lijfsbehoud. Voor de Amsterdamse ploeg zijn de zorgen echter groter. Vanwege het onreglementair opstellen van een speler kreeg de Amsterdamse club vijf punten in mindering en moet het acht wedstrijden overspelen. De club wacht inmiddels op een datum voor het hoger beroep. Momenteel liegen de cijfers er niet om. AGB stond voor het duel van afgelopen zondag met twaalf gespeelde wedstrijden en slechts drie punten stijf onderaan.

Gevaar
Bij de thuisploeg was het Toine Merk die in de eerste tien minuten tweemaal over de linkerkant gevaarlijk door kwam. De eerste keer zag de vleugelspeler zijn voorzet door AGB worden opgeruimd en de tweede keer werd de aanvaller in het strafschopgebied gevloerd. In plaats van een penalty, wat op zijn plaats was geweest, kreeg hij geel wegens een vermeende schwalbe. Aan de andere kant waren het de vleugelspelers die voor het gevaar zorgden. Hursut Meric schoot op aangeven van Younes Makraou net naast, waarna Makraou het niet veel later zelf deed. Een lange bal werd door de linksbuiten aangenomen en nadat hij naar binnen was gekomen zorgde hij met een schot in de verre hoek voor de 0-1. Nog voor rust had LSVV de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Merk was aangever bij de 1-1 van Remco Reinhard en uit een vrije trap van Boy Kansen kopte Jordy Cretier de 2-1 binnen.

Achtervolging
Vlak na rust leken de gasten op gelijke hoogte te komen, maar spits Bakary Jobe krulde de bal fraai op de kruising. Daardoor moest AGB in de achtervolging. Aan de andere kant liet LSVV na om de wedstrijd in het slot te gooien. Het was wachten op een doelpunt wat de wedstrijd weer nieuw leven in kon blazen. Bepaald enerverend was het immers niet na rust. Zo kreeg Kai Botman de bal tot twee keer toe niet langs de keeper en stuitte ook Merk op de Amsterdamse sluitpost. Tien minuten voor tijd leek Toine Merk, na een lange bal van Kansen, met de 3-1 de thuisploeg meer lucht te verschaffen. Bakary Jobe zorgde na 91 minuten echter voor een spannende slotfase. Die door LSVV goed werd doorgekomen.

LSVV – AGB 3-2 (2-1)
21. 0-1 Younes Makraou
27. 1-1 Remco Reinhard
42. 2-1 Jordy Cretier
80. 3-1 Toine Merk
92. 3-2 Bakary Jobe

Fotografie: Michel Bes