HOORN - Vandaag naar Amsterdam om koploper AFC te bestrijden wat bij winst en puntenverlies van hun concurrenten zomaar kampioen zou kunnen worden. Maar Zwaluwen’30 heeft de punten ook nog hard nodig en zo ontspon zich een leuke, spannende wedstrijd voor onze ogen af. 

Het begin was voor AFC dat aan een snelle voorsprong wilde gaan werken. Zwaluwen’30 zakte iets in en dat was ook wel nodig om niet verrast te worden door de razendsnelle tegenstoten. Na 7 minuten schiet Ivo Rottiné over. Een solo van Jim Nelen maar zijn schot wordt geblokt. In de 15e minuut balbezit voor AFC op het middenveld afgesloten met een ver schot dat via de handen van Joey Potveer en de lat terug het veld in ketst en Milan de Wijs heel alert is en de 1-0 binnenschiet. Maksim van Ingen moet in de 22e minuut zijn klasse tonen op een venijnig schot van Jouke Huitema.

In de 27E minuut een razendsnelle AFC uitval waarbij Joey Potveer razendknap een schot van Mauritsio Helstone pareert, In de 35e minuut onderschept AFC een Zwaluwen’30 aanval en gaat via een razendsnelle omschakeling ten aanval waarbij Joey Potveer goed uitlopend Milan de Wijs van scoren afhoudt. Joost Lieder schiet in de 37e minuut na een combinatie met Jim Nelen over. Na de rust zet Zwaluwen’30 meer druk naar voren en voelt dat er deze middag wat te halen is. Een vrije  trap van Ivo Rottiné ketst via de muur terug en Brian Sno zijn rebound gaat over. In de 58e minuut wordt Mirko Boukens aangespeeld die direct tempo maakt en met een hard laag schot de gelijkmaker op de borden zet 1-1.

Ivo schiet na een combinatie met Mirko over. En dan de extra tijd. Jim krijgt het op zijn heupen en zijn voorzet wordt door Jouke Huitema ineen keer binnengeschoten maar van Ingen redt schitterend. AFC krijgt nog een vrije trap te nemen die door Floris Dokkum stijlvol over de muur wordt geschoten richting de verre hoek maar had daarbij niet gerekend op JSF piloot Joey Potveer die de bal met een katachtige zweefduik richting zijlijn verstuurt.

Een dik verdiend punt waar even op geteerd mag worden. Maar zaterdag moet het dan echt gebeuren waarbij concurrent Geinoord op bezoek komt en wil Zwaluwen’30 de 2 laatst wedstrijden wat geruster in willen kunnen gaan dan zijn de 3 punten uitermate gewenst.