AMSTERDAM - AFC zit na de winterstop in een vrije val en dat zet zich na de 2-0 nederlaag bij Koninklijke HFC door. Hoe komt de Amsterdamse Tweededivisionist hieruit?

Koen Bosma was na het verlies tegen de Haarlemmers vrij helder. „We hebben op dit moment jongens nodig die er voor willen gaan, die het toonbeeld zijn van onverzettelijkheid. Knokkers dus in de ploeg. Mooi voetbal is in dit stadium niet belangrijk. Punten pakken en weer een wedstrijdje winnen. Daar draait het nu om”, aldus de AFC’er.

De 26-jarige aanvaller was gistermiddag in de provinciehoofdstad één van weinige lichtpuntjes bij AFC, die bereid was om de beuk erin te gooien. Het harde werken leverde hem na rust een hamstringblessure op, waardoor Bosma halverwege de tweede helft moest uitvallen. „Dit gaat weer enkele weken duren. We hebben al wat spelers in de lappenmand zitten. Natuurlijk is het hartstikke vervelend dat we na de winterstop nog niet een keer hebben gewonnen, maar we moeten het ook niet erger maken dan het is.”

Ton du Chatinier, die afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde, beaamt dat zijn ploeg op dit moment knokkers nodig heeft. „Strijd en vertrouwen, daar gaat het om. Dat is niet zomaar verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Het zal echt van die gasten zelf moeten komen”, blijft de AFC-trainer hoopvol.

Kon.HFC-AFC 2-0 (0-0). 1-0 Beeren, 2-0 Opoku.