VEENENDAAL - AFC is de koppositie van de Tweede Divisie die een week geleden heroverd werd alweer kwijt. Op bezoek bij GVVV in Veenendaal ging de ploeg van trainer/coach Uli Landvreugd met 4-2 onderuit.

De Amsterdammers lieten zich met name in de eerste twintig minuten volledig verrassen door de thuisploeg waar Soufiane Laghmouchi in vorm was met twee fraaie goals. AFC vond snel de aansluiting door Mathijs Jesse die een rebound benutte nadat Yordi Teijsse op de paal had geschoten, maar nog voor de rust weet Simon Brouwer de marge weer op twee te brengen.

In de tweede helft komt AFC vervolgens een paar keer goed weg om in de laatste twintig minuten aanspraak te maken op een resultaat. Nadat Yordi Teijsse de 3-2 tegen de touwen kopt schieten de Amsterdammers in de slotfase twee keer tegen de lat waarna het duel in blessuretijd beslist wordt door een benutte strafschop van Roy Terschegget.

Aangezien IJsselmeervogels gelijk speelde tegen Katwijk (1-1) heeft AFC nu een punt achterstand op IJsselmeervogels.

GVVV - AFC 4-2 (3-1)
13. Laghmouchi 1-0
18. Laghmouchi 2-0