AMSTERDAM - En dat is tegen FC Lienden volgende week. Vandaag hadden de Reds het even niet tegen Jong Vitesse. Het verloor kansloos met 2-6 van de beloften uit Arnhem. Er is werk aan de winkel voor Ton du Chatenier en zijn staf om de ploeg optimaal klaar te stomen volgende week om weer een driepunter binnen te halen. Dat zal dan tegen FC Lienden moeten gebeuren. Een driepunter die hard nodig is maar dat zal de ploeg zich inmiddels wel realiseren.

De Reds hadden het dus even niet en dan zit echt alles tegen en met name op cruciale momenten in de wedstrijd. De stand had zomaar 4-4 had kunnen zijn. Nu kun je alle superlatieven uit de kast gaan trekken, maar ook dat zet geen zoden aan de dijk. Feit is wel dat scheidsrechter Droge er nog weleens naast zat. En dan niet alleen bij AFC maar ook bij de equipe van John Lammers. Koen Bosma werd van achteren gehaakt en kreeg een gele kaart voor een schwalbe. Pieter Koopman werd zwaar gehinderd en kreeg voordeel waar de ploeg van du Chatinier geen fluit mee opschoot. Twee penalty’s hadden niet misstaan. En dan hebben we het niet eens over een serie goede kansen die niet benut werden.

Dat gebeurde allemaal in het tweede bedrijf waar de Arnhemmers inmiddels waren uitgelopen naar 2-4. In de eerste helft konden de Reds het nog bijbenen en bleef de schade beperkt tot een 0-1 ruststand. Na rust ging het mis in een zevental minuten en liep Vitesse uit naar 0-3. AFC toonde gelijk veerkracht en stond in no time op 2-3 door goals van Pieter Koopman en Tom van den Brink. Dat gaf de burger weer moed. Een minuut later was het alweer 2-4 en liepen de Reds wederom achter de feiten aan.

AFC mocht er dus iedere keer aan ruiken maar kwam elke keer niet toe om  de aansluitingstreffer binnen te werken. Het moet gezegd dat er geen koekenbakkers rondlopen in het team van Lammers. De ploeg heeft veel inhoud in huis en liet AFC gewoon weer in de wedstrijd komen na een 0-3 voorsprong. Lammers was daar dan ook niet heel tevreden mee.

,,We geven gewoon twee doelpunten cadeau. Gewoon slordig van mijn ploeg die AFC gewoon weer terug in de wedstrijd laat komen”.

Lammers had inmiddels ook wel door dat het wel weer goed zou komen qua score. Als we er een speler uitpikken die uitblonk en het verschil maakte was het wel de 16 jarige telg Hicham Acheffay. De aanvaller nam twee treffers voor zijn rekening en maakte zo iedere keer het verschil op de belangrijke momenten. Acheffay is weggeplukt uit de B junioren en Lammers gaf na afloop toe dat hij hem gelijk bij de selectie heeft toegevoegd. Zo gaat dat bij beloften elftallen. Ze trekken een blik open en er komt altijd wel weer een talent uit de hoge hoed. De gelijkwaardigheid in klasse wordt dan vaak in beeld gebracht. Dat Vitesse nog uitliep naar 2-6 deed er toen niet meer toe. AFC moet het doen tegen clubs als Katwijk, FC Lienden, VVSB om er maar een paar te noemen. Die hebben geen Friday, Tankovic of noem ze maar op. Spijtig genoeg wordt het allemaal nog veel erger denk ik zelf met al die instroom van de beloften teams. Het amateurvoetbal drijft steeds meer van ons af met dank aan de KNVB.