AMSTERDAM - Dat een profclub door een amateurclub wordt uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi is al decennia lang geen uitzondering meer. De wijze waarop de profs van Telstar dinsdagavond te kijk werden gezet door tweede-divisionist AFC te kijk werden gezet is echter ongekend. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 5-0 en met name in de tweede helft werd de ploeg van trainer Mike Snoei volledig afgedroogd.

In de eerste helft had AFC al getoond niet bevreesd te zijn voor de profs en de 1-0 ruststand was dan ook terecht. Na een kwartier scoorde Fouad Belarbi op aangeven van voormalig Telstar-speler Johan Kulhan. Bij aanvang van de tweede helft kreeg Telstar een goede kans op de gelijkmaker toen Donny van Iperen op de lat kopte. Wat er vervolgens in het laatste half uur gebeurde was ronduit schrijnend voor de Velsense ploeg.

Nadat Yordi Teijsse uit een voorzet van Van den Houten de 2-0 had binnen gekopt was het eigenlijk al gedaan met Telstar en de wedstrijd ging definitief op slot toen Kulhan raak schoot. De pijn werd nog erger toen Toine van Huizen een rode kaart zag na een overtreding op Ignacio en daar kwam een schepje bovenop toen Milan Hoek uit de vrije trap scoorde en Tim Linhorst de eindstand op 5-0 bepaalde.

AFC - Telstar 5-0 (1-0)
15. Belarbi 1-0
63. Y. Teijsse 2-0
71. Kulhan 3-0