DEN HAAG - Op de laatste speeldag van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hebben ADO Den Haag en Ajax een doelpuntrijk spektakel op de mat gelegd. In het Cars Jeans Stadion wonnen de Amsterdammers na een knotsgekke slotfase met 3-5. De zege voor Ajax was niet genoeg voor plaatsing voor de Champions League aangezien de nummer twee in de stand, PSV, met 2-1 wist te winnen van landskampioen FC Twente.

Het venijn zat hem duidelijk in de staart bij ADO Den Haag-Ajax want na een uur spelen leek de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg te worden beslist. Gwyneth Hendriks had de ploeg van Sjaak Polak in de eerste helft vanaf de strafschopstip op voorsprong gebracht en die score werd in de tweede helft verdubbeld door Jaimy Ravensbergen.

Met nog een kwartier op de klok kantelde het duel echter volledig. De dit seizoen definitief doorgebroken Nikita Tromp wist met twee treffers voor een gelijke stand te zorgen en vijf minuten later wist Vanity Lewerissa haar afscheidsduel extra kleur te geven door ook twee keer te scoren. De volgend seizoen voor Ajax uitkomende Nadine Noordam bracht de spanning weer even terug met een benutte strafschop waarna het slotakkoord voor Victoria Pelova was: 3-5.