Ajax-spelers Abdelhak Nouri (2 april 1997) en Soraya Verhoeve (28 december 1997) mogen zich sinds  december 2016 Topscore-ambassadeurs noemen. Nouri volgt hiermee Ricardo van Rhijn op; 

Verhoeve is de opvolgster van Eshly Bakker. Abdelhak en Soraya willen vanuit hun voorbeeldrol Amsterdamse jongeren van 12 t/m 18 jaar motiveren om te kiezen voor een gezonde en actieve leefstijl.

Nouri speelt al sinds zijn zevende bij Ajax en maakte dit seizoen zijn officiële debuut in het eerste van Ajax. Verhoeve maakte dit seizoen definitief de overstap van CTO Amsterdam naar Ajax. De ambassadeurs dragen Topscore een warm hart toe en ze zullen in 2017 aanwezig zijn tijdens een aantal Topscore-activiteiten. Ook worden er promotiefilmpjes met hen opgenomen.

Tafeltennis

Leuk detail: naast voetbal houden Abdelhak en Soraya allebei van tafeltennis. Ze willen graag aan de  Topscore-deelnemers laten zien wat het leven van een (top)sporter inhoudt en hoe je gezonder en actiever kunt leven. Hun eerste tips: “Heb plezier in sport; eet gezond, drink water en ga op tijd naar bed!”

Motivatie

Sommige Amsterdamse jongeren vinden het moeilijk om de motivatie te vinden om in beweging te komen en te gaan sporten. Ook daar hebben Nouri en Verhoeve tips voor. Nouri: “Ga samen met vrienden bewegen en investeer in de dingen die je tegenhouden; ook ik heb na bijvoorbeeld een verloren wedstrijd niet altijd zin om te gaan trainen. Maar focus je op je einddoel. Als je weer bent geweest voel je je goed en dat zie je terug als resultaat in het veld.” Verhoeve: “Soms als ik geen zin heb is het moeilijk om het weer op te brengen om naar de training te reizen. Maar juist als je het dan wel hebt gedaan dan voel je jezelf zo goed, dan kan je alles weer aan!”

Kijk voor meer informatie over Topscore op www.amsterdam.nl/topscore, of volg Topscore020 op 

Facebook, Instagram en Snapchat.