DOETINCHEM - Ajax heeft de 34e landstitel in de clubhistorie officieel binnen. Op bezoek bij De Graafschap kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag moeizaam op gang, maar werd de titel met een 1-4 zege binnen gehaald en gevierd.

Ajax had in de eerste helft moeite om door de hechte defensie van de Achterhoekers door te breken, maar tegen een wonderbaarlijk mooie vrije trap van Lasse Schöne brak de ban. Lang duurde de voorsprong echter niet als El Jebli de 1-1 achter Onana prikt. Nog voor de rust stellen de Amsterdammers weer op orde op zaken na een prachtige actie van Hakim Ziyech die Tagliafico in staat stelde om te scoren.

Het niveau zakt de tweede helft in, maar het is uiteindelijk Dusan Tadic nog wel gegund om gedeeld toopscorer van de Eredivisie te worden als hij eerst een strafschop binnen schiet en met zijn 28e van het seizoen de eindstand op 1-4 bepaald kan het feest losbarsten en kan Sonny Silooy de schaal uitreiken aan de Ajacieden.