AMSTERDAM - Zaterdag 19 oktober staan 12.000 wandelaars aan de start voor de 6e editie van de Amsterdam City Walk. Zij beleven op deze dag hun eigen Amsterdam Experience en gaan genieten van allemaal Amsterdamse iconen op de route. Het wandelevenement met afstanden van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km brengt wandelaars langs bijzondere plekken als het Vondelpark, het Rijksmuseum en de magere brug.


Of deelnemers nu houden van stad en cultuur, meer van rust en natuur of juist op zoek zijn naar een mooie combinatie: de Amsterdam City Walk heeft voor iedereen een geschikte route. De 17 km route is met 2.800 inschrijvingen de meeste populaire route. Daarna volgt al snel de nieuwe afstand van 14 km met 2.700 inschrijvingen. Onderweg kunnen wandelaars weer genieten van bijzondere, Amsterdamse parels op de route. Wandelaars van de 20 km kunnen de Amstelkerk van binnen bewonderen, de 14 km wandelt door De Hollandsche Manege en de Vondelkerk en de 26 en 33 km gaan over het Marinterrein Amsterdam. Alle afstanden finishen op het Stadionplein voor het historische Olympisch Stadion. Hier kunnen zij na afloop genieten van een gezellig, Amsterdams feestje. Amsterdam City Walk is ook internationaal populair. Naast Nederlandse wandelaars staan er ook deelnemers uit België, Spanje, Groot Brittannië en Duitsland aan de start.

Goede doel
Voor het tweede jaar is Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen voor een project van Stadsherstel Amsterdam: de renovatie van De Hollandsche Manege. Op zaterdagmiddag wordt om 15.30 uur bij het Olympisch Stadion de cheque – met daarop het uiteindelijke bedrag – uitgereikt aan Stadsherstel Amsterdam. Vorig jaar haalde deelnemers € 10.692,50 op voor het herstel van de Haarlemmerpoort, waarvan de renovatie nu in de laatste fase zit.