AMSTERDAM - Amsterdam zoals je het nog niet kende! Ga op zondag 17 juli mee met een wandeltocht met de boswachter van Landschap Noord-Holland.Door een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Bokken bijvoorbeeld, zijn voor dit gebied belangrijk voor de begrazing.

Direct om de hoek van de westelijke Amsterdamse woonwijken ligt een prachtig struin- en wandelgebied! Dit natuurgebied heet De Lange Bretten. Om dit grote natuurgebied wat beter te leren kennen neemt de boswachter je graag mee op een zwerftocht door de rietvelden en ruigtes van De Lange Bretten. De boswachter vertelt over het ontstaan van het gebied, de dieren en planten, het natuurbeheer en alles wat je onderweg tegenkomt.Bij de bokken krijg je uitleg over de Hollandse Landbok en waarom begrazing essentieel is voor dit gebied.

De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg.Trek goede wandelschoenen aan. Met een verrekijker geniet je nog meer! Graag reserveren. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Wanneer: zondag 17 juli 2022 van 10:00 tot 11:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein aan de Australiëhavenweg tussen Amsterdam en Halfweg nabij Speeltuin "De Brettenburg"

Meer praktische informatie en reserveren op: www.gaatumee.nl