AMSTERDAM - Amsterdam(-West) zoals je het nog niet kende! Ga op zondag 18 september mee met een wandeltocht met de boswachter van Landschap Noord-Holland. Door een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Schotse Hooglanders bijvoorbeeld, zijn voor dit gebied belangrijk voor de begrazing.

Voor één keer van de paden af!
Direct om de hoek van de westelijke Amsterdamse woonwijken ligt een prachtig struin- en wandelgebied! Dit natuurgebied heet De Lange Bretten en is vrij toegankelijk. Om dit grote natuurgebied wat beter te leren kennen neemt de boswachter je graag mee op een zwerftocht door het bos, de rietvelden en ruigtes van De Lange Bretten.

Je gaat van de paden af en gaat de paden volgen van de schotse hooglanders.

De boswachter vertelt over het ontstaan van het gebied, de dieren en planten, het natuurbeheer en alles wat je onderweg tegenkomt. Een afwisselend landschap met natuur vol variatie en veel verschillende bewoners. Je komt onderweg vast roofvogels tegen, konijnen en sporen van de vos. Er groeien zelfs orchideeën!

De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg.

Trek goede wandelschoenen aan. Met een verrekijker geniet je nog meer!

Graag reserveren. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Wanneer: zondag 18 september 2022 van 10:00 tot 11:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein aan de Australiëhavenweg tussen Amsterdam en Halfweg;nabij Speeltuin "De Brettenburg"

Meer praktische informatie en reserveren op: www.gaatumee.nl