AMSTERDAM - Coby Schoenmaker-de Groot, 88 jaar, een grote bekendheid in de Jordaan, onder andere door haar inzet voor de Vereniging Ons Genoegen, kan niet stilzitten, dus dat is moeilijk nu zij in corona-tijd niet veel buiten komt.


Mevrouw Schoenmaker-de Groot heeft jarenlang een eigen boekbinderij Amsterdam in de Willemsstraat gehad en nog lang na haar pensioengerechtigde leeftijd daar geholpen. "Mijn kinderen helpen mij, mijn kleinkinderen helpen, de buren en meer mensen, maar dat is niets voor mij dat 'niets doen', ik ga normaal zeker 1-2x per week naar het centrum toe om bij de vereniging te helpen en doe nog veel meer dingen". Voor al haar inzet voor de gemeenschap heeft het de Koning al eens behaagd haar een lintje te geven.

Nu heeft de vlijtige en vrolijke Mevrouw Schoenmaker-de Groot een rol mooie stof van zolder gehaald; "Ik dacht dat is wel goed voor een mondkapje". Zo handig zij met de stof is, met de naaimachine, of met piepkleine sluitingsdraadjes van boterhamzakjes die nodig zijn voor een mondkapje, is op 1.5 meter afstand een genot om naar te kijken.

Inmiddels maakt zij elke dag een aantal modieuze mondkapjes en geeft die aan buren, kinderen en anderen die een kapje nodig hebben. Twee stuks per persoon, "zodat je ze af en toe kunt wassen". Kortom de oudere steunt de jongere!

Studio Dreams Come True