AMSTERDAM - Vanwege de start van het oesterseizoen is september de maand waar veel oester liefhebbers naar uitkijken. Om die reden organiseert Rederij het IJ op zondag 1 september een Oesterfeest op het IJ. En ben je niet zo'n oester fan? Geen probleem. Dan hebben we andere hapjes aan boord en kom je gewoon lekker borrelen op de zondagmiddag.

Stap om 13.30u aan boord van het schip de Stortemelk in de haven Kaap de Groene Hoop bij de NDSM-werf. Na ontvangst met prosecco kan je heerlijk genieten van een ontspannen middag op het water. Tijdens een mooie vaartocht over het Amsterdamse IJ en het Markermeer kom je langs bezienswaardigheden als de A'dam Toren, het EYE filmmuseum, Vuurtoreneiland en Forteiland Pampus. Ondertussen loopt de oesterkoning langs om je te verwennen met heerlijke verse oesters. De Oesterkoning is in Nederland een begrip. Of het nu uit Zeeland of Bretagne is, zijn oesters worden elke dag vers geleverd. In 25 jaar heeft hij meer dan 2 miljoen mensen weten te overtuigen dat een oester een belevenis is. Kom dus lekker borrelen op de zondagmiddag en laat je verleiden om een heerlijke verse oester te eten.

Op zondag 1 september kun je vanaf 13.30u inschepen in de haven Kaap de Groene Hoop bij de NDSM werf in Amsterdam-Noord (haven naast de NDSM-pont). Kaarten a €23,50 per persoon kunnen gekocht worden via www.rederijhetij.nl/oesters of 020 - 341 73 96.