AMSTERDAM - Alle binnenstadbewoners krijgen een mooie zomergroet van de vrijwilligers en bezoekers van Wijkcentrum d’Oude Stadt!

Het Wijkcentrum d’Oude Stadt zit in de Kerkstraat 123. Door de week zijn zij zeker in de middagen open. U kunt er terecht voor vragen, ideeën en nog veel meer over dingen die u als bewoner treffen.

Er is veel kennis bij het wijkcentrum en een kopje koffie of thee staat klaar terwijl u uw vragen stelt. U kunt ook bellen of mailen; maar langskomen kan weer! Elke 2 maanden is er ook een expositie te bezichtigen. Er wordt, naast uitleg hoe het Gemeentelijk apparaat werkt, ook taalles gegeven, steun bij computers leren begrijpen en nog veel meer. Ook is er een juridisch spreekuur. De ruimte is ook in de avonduren of weekend voor kleine groepen tegen een redelijke prijs te huur. Tip: Bij de wedstrijd Centrum Begroot in centrum, is een van de finale-plannen ‘Red ’t wijkcentrum’. Een plan om subsidie te krijgen voor 2022 voor het wijkcentrum.

Want hoewel het wijkcentrum sinds 1957 mensen steunt in het centrum, lijkt het of de financiële steun zou gaan wegvallen en dat zou zonde zijn voor het voortbestaan van een bekend wijkcentrum. Binnenstadbewoners kunnen straks na 8 augustus 2021 met een te ontvangen code meerdere stemmen uitbrengen en het Wijkcentrum hoopt dat ook hun plan veel stemmen krijgt.

https://www.oudestadt.nl/ en https://centrumbegroot.amsterdam.nl/