AMSTERDAM - Bij Restaurant Brooks ‘ingetrokken’ met een mooi plekje, het ondersteunt elkaar; Zilt en Zalig: van Oesters, Kaviaar tot Hongaarse bubbels; nu in de Beethovenstraat in Amsterdam.

Marcus van den Noord, in Nederland bekend als ‘De Oesterman’ wijt zijn interesse voor dit natuurproduct van de kust, de Oester... aan zijn nieuwsgierigheid! Soms noemt hij zichzelf ook wel ‘de oesternerd’, de man met veel ervaring en kennis over Oesters voor veel mensen een heerlijke lekkernij.

Terwijl Van den Noord gewend is gasten ter plekke de heerlijkste en frisse Oesters te laten proeven op huwelijken, beurzen, feesten, evenementen, lukt het hem ook prima met zo’n klein plekje ‘Oesters to go’ de aandacht te trekken van de potentiele klant.

Met het lentezonnetje op de rug van de klant, gaan zijn verhalen over de Oester, van schilderijen in Nederland, tot 3 roodharige dames in Ierland, van nootachtig, of kruidig tot ziltig... Met humor wordt de klant naar de Oester getrokken; met nog altijd veel enthousiasme voor de heuse Oester!

Vooralsnog elke woensdag t/m zondag, Zilt en Zalig: hier dicht bij de Amsterdammers en op een geweldige stek; de beroemde Beethovenstraat. Muziek kun je bij deze gerechten erbij denken, de verhalen van hun gastheer ‘aanhoren’... de smaak van de wel of niet geopende Oester, die dus in werkelijkheid te proeven is, is verrukkelijk!