AMSTERDAM - Op zaterdag 11 juni kunnen bezoekers gratis de tentoonstellingen van de drie musea aan de Amstel 51 bezoeken. Museum van de Geest l Outsider Art, Dutch Heritage Amsterdam (Hermitage Amsterdam) en initiatiefnemer het Amsterdam Museum organiseren gezamenlijk een open huis.

Bezoekers kunnen naar de focustentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam met in de spotlight Het Gele Huis (De straat) van Vincent van Gogh, naar de expositie along came your eyes met nieuwe werken van Neo Matloga (winnaar ABN AMRO Kunstprijs), een kijkje nemen bij Museum van Geest en de stad Amsterdam herontdekken in de collectiepresentatie Panorama Amsterdam en drie tijdelijke tentoonstellingen in de Amsterdam Museum-vleugel.

Tijdens het open huis worden diverse activiteiten georganiseerd waaraan publiek gratis mag deelnemen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met kunstenaars als Raquel van Haver en Bilal Chahal, meelopen met rondleidingen door het Amsterdam Museum en Museum van de Geest, deelnemen aan een workshop borduren ontwikkeld door Tess van Zalinge en een lezing bijwonen van de Amerikaanse historicus en journalist Russel Shorto. Voor kinderen en families is de hele dag het kinderprogramma van het Amsterdam Museum -de Tijdreisgids- beschikbaar en kan een VRexperience worden beleefd.

Judikje Kiers, directeur van het Amsterdam Museum, namens de drie directeuren: ‘’We vinden het fantastisch om op deze manier iedereen uit te kunnen nodigen op deze unieke plek in Amsterdam. Alle musea hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan mooie tentoonstellingen. Wij delen graag met zo veel mogelijk mensen wat er allemaal te beleven is in dit bijzondere cultuurgebouw aan de Amstel.’’

Tickets

Het open huis van de drie musea in het museumgebouw aan de Amstel 51 is op zaterdag 11 juni van 10.00 – 18.00 uur. Iedereen kan die dag de tentoonstellingen gratis bezoeken en gratis deelnemen aan de publieksprogrammering. Vooraf een toegangskaart reserveren kan via de ticketshops van de drie musea of aan de kassa