Vergeet relvloggers en treiteraars. De YouTube sterren die samen de groep 'Zomaer' vormen, laten een positief tegengeluid horen. Op 15 en 22 oktober geven ze in achtereenvolgens Rotterdam en Den Haag optredens in een grote circustent. Naast Zomaer zijn tevens de tweeling 'Mylène & Rosanne' (winnaars van het junior songfestival) en acteur Ridder van Kooten te zien. ,,Het wordt een wervelend concert dat aansluit bij een trend", zegt woordvoerster Maroeska Bakker. YouTube sterren zoeken steeds vaker aansluiting bij het theater. Eerder kondigde Furtjuh al shows in de Jaarbeurs aan. Deze waren binnen 20 minuten uitverkocht nadat hij ze op zijn eigen kanaal bekend maakte. ,,Wij verwachten met onze concerten in het circus eveneens veel belangstelling. De locatie is ludiek."


Bakker betreurt de recente discussies rond vloggers in Zaandam. ,,Dit soort dingen zijn slecht voor het imago van YouTube. En geheel ten onrechte." Er zijn juist veel positieve ontwikkelingen, constateert ze. ,,YouTube persoonlijkheden zijn de sterren van een nieuwe generatie en slagen erin een geheel eigen doelgroep te motiveren. Dat is uniek. Via shows en events die YouTubers zelf organiseren en bekendmaken, komen ze direct in contact met fans. Een heel ander systeem dan in de traditionele theaterwereld gebruikelijk is." Duizenden jongeren komen op hun favoriete vloggers af. ,,En dat heeft niks met rellen te maken. Wij gaan in Rotterdam en Den Haag juist leuke concerten geven. Samen met de fans van de artiesten maken we er iets moois van."


Zomaer bestaat uit Bart Maessen, Robin Zomer en Thomas Cox. Na hun landelijke doorbraak steeg hun populariteit via YouTube heel snel. De debuut singel van de band "Misschien Verliefd" is al meer dan 1,8 miljoen keer bekeken. Wekelijks publiceert Zomaer een nieuwe video. Hun kanaal heeft meer dan 116.000 abonnees. Ze streven constant naar creatieve en originele ideeën. ,,In dat kader worden nu concerten georganiseerd in de tent van het Oostenrijkse Circus Louis Knie", legt Bakker uit. Dit circus reist op dit moment door Nederland met een immense circustent. In Rotterdam (Zuiderpark) wordt de tent omgebouwd tot poptempel op zaterdag 15 oktober. Hetzelfde geldt voor Den Haag (Malieveld) op 22 oktober. Zomaer treedt dan een uur lang op, samen met 'Mylène & Rosanne' en 'Ridder van Kooten'. In Rotterdam begint het optreden om 12.00 uur en in Den Haag om 11 uur. Er is plaats voor maximaal 1.200 bezoekers per concert.


Ridder van Kooten is geen onbekende meer in de Nederlandse entertainment wereld. Hij schittert als acteur in series als Disney's Jonge Garde, Brugklas en Spangas. Daarnaast speelt hij een grote rol in de bioscoopfilm van Disney: "TINI, het nieuwe leven van Violetta" Deze film draait wereldwijd in alle grote bioscopen. Daarnaast ontwikkelt Ridder zich steeds verder als zanger, onlangs is zijn nieuwe singel Niet te stoppen uitgebracht. Minstens zo populair is de zingende tweeling Mylène & Rosanne. Zij wonnen in 2013 het Junior Songfestival met hun eigen nummer 'Double Me'. En hun single "Me & My Selfie" heeft op Youtube al meer dan 9 miljoen hits. De tweeling speelde ook rollen in musicals als Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Shrek. Bij 'Circus in Concert' zijn ze voor de eerste keer in een circustent te zien. De rol van MC wordt vervuld door Rohan Sukhraj, eveneens bekend als acteur in series als Disney's Jonge Garde en Spangas. De voorverkoop voor Circus in Concert is begonnen via www.circusinconcert.nl.