AMSTERDAM - Kom zondag 12 januari kleding ruilen, zondag 2 februari breien met Club Geluk of neem je beste vriendin mee op zaterdag 14 maart voor een stylingmiddag met Indiaan in je kast in Verzetsmuseum Amsterdam. De workshops hebben als thema duurzaamheid, hergebruik en improvisatie en sluiten daarmee aan bij de tentoonstelling Mode op de bon, nu te zien in het museum.

Workshops
Tijdens de winterse editie van Ruil op de bon op zondag 12 januari, kunnen bezoekers van de tentoonstelling maximaal vijf kledingstukken inleveren. In ruil voor de ingebrachte kleding krijgen de deelnemers bonnen, die gebruikt kunnen worden om dat ene fraaie modepareltje op de kop te tikken. De twee jonge ontwerpers Yuno en Luna (foto) zitten klaar om de kledingstukken aan te passen of te verfraaien. De winterse kledingruil is natuurlijk niet compleet zonder koek-en-zopie.

Bereid je tijdens een workshop voor op Warmetruiendag en kom zondag 2 februari breien met Marieke Voorsluis van Club Geluk. Samen met Marieke upcycle je binnen een paar uur een oude trui om tot een nieuw pareltje. Marieke staat bekend om haar indrukwekkende en komische haak- en breiwerken. Haar motto: Haak je happy!

Vriendinnendag
Kom op Nationale Vriendinnendag, zaterdag 14 maart, met je beste vriendin naar een exclusieve stylingmiddag met Chiara Spruit (Indiaan in je kast). Chiara leert je met een nieuwe blik naar je eigen garderobe te kijken en nieuwe combinaties te maken met kleding die je al hebt. Kortom: een workshop over hergebruik vol inspiratie en nieuwe inzichten.

Tentoonstelling Mode op de bon
De workshops zijn onderdeel van de randprogrammering bij de tentoonstelling Mode op de bon, over het nieuwe modebeeld dat ontstaat tijdens de bezetting. Direct na de Duitse inval in 1940 valt de import weg. Textiel gaat ‘op de bon’, maar ook met bonnen is er al snel vrijwel niets te koop. Met creativiteit, hergebruik en improvisatie proberen de Nederlandse vrouwen er tijdens de bezetting mooi uit te blijven zien.

Informatie
Ruilen op de bon *wintereditie*, zondag 12 januari van 12:00 - 16:00 uur
Toegang: gratis voor bezoekers van het museum.
Kaarten via tickets.verzetsmuseum.org/kledingruil

Breien met Club Geluk, zondag 2 februari van 12:00 - 16:00
Toegang: € 27 / € 15 (houders Museumkaart)
Kaarten via tickets.verzetsmuseum.org/warme-truien

Styling sessie met “Indiaan in je kast” Chiara Spruit, zaterdag 14 maart van 12:00 tot 16:00
Toegang: € 27 / € 15 (houders Museumkaart)
Kaarten via tickets.verzetsmuseum.org/vriendinnendag

De tentoonstelling Mode op de bon is te zien tot en met 1 juni 2020.