AMSTERDAM - De Nieuwe Ooster is met ruim 30 hectare het groenste gedenkpark van Nederland, rijk aan historie en monumentale objecten. Het is een prachtige omgeving voor een workshop fotografie. Edwin Butter ( huisfotograaf van o.a. Artis en De Nieuwe Ooster ) zal je tijdens een wandeling wijzen op de mogelijkheden die er zijn om in het gedenkpark en arboretum mooie foto’s te maken. De workshop start met koffie of thee en een introductie in café Roosenburgh naast de hoofdingang van De Nieuwe Ooster.

Het park maakt deel uit van de Amsterdamse hoofdgroenstructuur en kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan soorten in bomen, heesters en planten. Door de grote variatie aan soorten is het park een prachtige, afwisselende plek om te wandelen en te fotograferen. De workshop begint pas om 13.00 maar het park is al om 10.00 open dus kom wat eerder en geniet alvast van alles wat het park te bieden heeft. Er zijn vele soorten heesters, rozen, iepen, kastanjes, eiken, berken, magnolia’s, coniferen en rododendrons. De Nieuwe Ooster kent ook een grote verscheidenheid aan dieren. Vooral de vogels zijn rijk vertegenwoordigd. Zo zijn onder meer de volgende soorten gespot: koolmees, pimpelmees, zwartkopmees, boomklever, staartmees, roodborst, appelvink, halsbandparkiet, boomvalk, ransuil, sperwer, buizerd, groene specht, grote bonte specht en slechtvalk. Er is zelfs een ijsvogel gespot bij de grote vijver. Sinds kort zijn er naast muis, mol, konijn en haas ook eekhoorns woonachtig in het park.

Workshop Edwin Butter

Tijdens deze workshop zullen er geen individuele grafmonumenten herkenbaar in beeld worden gebracht.

De workshop wordt gehouden op zondag 9 juni vanaf 13.00 uur. Deelname aan de workshop is 49 euro, maximaal 9 deelnemers, inclusief koffie of thee, jubileumboek en een document met tips & trucs. Reserveren kan via workshops@isoo.nu

Locatie: De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126, 1097 GA Amsterdam