NEDERLAND - Willems Uitgevers kent diverse specialiteiten. Een daarvan is het sportboek. Via het imprint Sportumi, de Sportbibliotheek der Lage Landen, zagen al diverse prachtige sportboeken het levenslicht. Zo ook het boeiende boek ‘Wonderwout’, over wielrenner Wout van Aert.

Nu, na het succes van Jumbo Visma in het algemeen én van Wout van Aert in het bijzonder in de Tour is er een herziene versie van dit boek. Met een extra hoofdstuk dat geheel gewijd is aan de Tour en … een andere cover: Van Aert in de Groene Trui!

De 27-jarige wielrenner Wout van Aert, is weliswaar een Vlaming, maar met Nederlandse grootouders en rijdend voor een Nederlandse winkelketen, is zijn succes ook Nederlands succes!

Dat Wout van Aert over een enorm doorzettingsvermogen beschikt, heeft hij inmiddels dubbel en dwars bewezen. De jonge renner komt namelijk gruwelijke ten val in 2019. Vele fans dachten, toen Van Aert in Pau zo akelig ten val kwam, dat het gebeurd was met de veelbelovende wielercarrière van hun idool. Niets was echter minder waar. Twee zware operaties en een moeizame revalidatie verder zat hij weer op de fiets en perste twee fenomenale seizoenen uit de benen. Nu, uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige renners ter wereld, ligt het herziene boek over zijn indrukwekkende carrière vanaf 1 augustus in de winkels!

‘Wonderwout’ is de terechte titel van de man die zoveel overwon en overkwam. Van gesprekken met chirurg Toon Claes over de spannende uren aan de operatietafel tot aan zijn wonderbaarlijke comeback en respect afdwingende successen in de Tour van 2022. Dit boek leest als één lange sprint van deze fietskrachtpatser zelf.

De auteur
Bart Lamers (1967) is freelance redacteur en copywriter met een hart voor sport en staat met beide voeten stevig in de Kempense zandgrond. Voor ‘De Zondag’ verslaat hij voetbal en wielrennen. Verder getuigt hij onder meer in columns van een fijne neus voor couleur locale die hij op empathische manier beschrijft. Lamers woont in dezelfde stad als Van Aert en volgde de wielrenner vanaf diens kindertijd.
ISBN: 9789493242388 | paperback, 180 pagina's |Prijs: € 20 | Uitgeverij: Willems Uitgevers