AMSTERDAM - Zaterdag 26 november van 11:00-17:00 wordt de feestmaand ingeluid tijdens de MercatorMarkt★ Winter Special. Bezoekers struinen langs kramen met extra veel cadeaus en lekkernijen. Activiteiten zijn er voor jong en oud met oa Petit Socco workshop feestversiering, poppenkast, straattheater, schmink en de Rouwen & Vieren telefooncel. De hele dag is er veelzijdige entertainment op het podium met optredens van lokale talenten Westside Kawina, The Surfriders, Rob & Josh, Trio Tulipa en koren The Voice of Aslan en SONAR. Op het terras geniet men van wereldse smaken én producten van lokale bodem. Tevens kunnen bezoekers overtollig speelgoed meenemen om te doneren. Alle highlights zijn te volgen op de

facebookpagina van Amsterdam BLEND.

Alles voor de feestdagen

De MercatorMarkt staat vol met zowel nieuwe als 'tweede leven' cadeaus. Lokale ondernemers bieden zelfgemaakte designs en delicatessen. Ondernemende buurtjongeren staan op de Kids' Vrijmarkt met activiteiten zoals henna en grabbelton, eigen creaties en speelgoed die een ander weer blij kunnen maken. Andere kraamburen bieden hun mooiste versieringen, tweedehands juweeltjes, vintage winterkleding en feestoutfits op de curiosakramen.

Speelgoed doneren

Bezoekers kunnen hun overtollig speelgoed meenemen naar de MercatorMarkt en doneren bij het Knotsknetter inzamelpunt. De lokale kinderwinkel schenkt deze als cadeau voor de feestdagen aan kinderen die het niet breed hebben via organisaties als De Speelgoedbank, AZC's en Stichting Jarige Job.

Rouwen en Vieren

De decembermaand is niet altijd 'feest'. Iedereen kent gemis en rouw, om wat dan ook, en die gevoelens treden vaak extra heftig op tijdens de donkere dagen. Je bent daar niet alleen in. Op de MercatorMarkt kunnen bezoekers hun verhaal kwijt in het oude Engelse telefooncel door bijvoorbeeld een bericht in te spreken aan een verloren dierbare, een mooie of pijnlijke herinnering te delen of om te vertellen hoe het nu gaat na een periode van rouw. Deze berichten worden verzameld en zijn (anoniem) met koptelefoons te beluisteren tijdens het initiatief Rouwen en Vieren in december op het Mercatorplein. In de sfeervolle glazen kas op het plein steek je een kaarsje aan voor wie of wat je rouwt. Op een lint kun je schrijven waarvoor je dankbaar bent en deze vastknopen aan een van de kerstbomen. Rouwen en Vieren is een plek voor verbinding, midden in de stad, om stil te mogen staan bij wat je kwijt bent en om elkaar te steunen. Na de openingsceremonie op dinsdag 20 december 19:00 is Rouwen en Vieren dagelijks te bezoeken tot en met 1 januari tussen 12:00-20:00.

Beleef de Jan Eef

De MercatorMarkt is een plek voor nieuwe ontmoetingen en om kennis te maken met de verrassende talenten en het aanbod van zowel de stadsburen die op het Mercatorplein staan, als de veelzijdige winkels op en rond de Jan Evertsenstraat. Leuk, lekker en laagdrempelig voor iedereen. In samenwerking met Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en ondernemersvereniging BIZ Jan Evertsenstraat e.o. organiseert Stichting Amsterdam BLEND Events vier feestelijke edities per jaar. Iedereen kan zich aanmelden met verkoop, activiteiten of entertainment: bewoners, creatieven, ondernemers en sociale initiatieven. Jonge Amsterdammers t/m 18 jaar doen gratis mee op de Kids' Vrijmarkt. Wie op de hoogte wilt blijven van de volgende edities in 2023 kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief via www.amsterdamblendmarket.nl.

Details

MercatorMarkt

Winter Special

● Datum: Zaterdag 26 november 2022 11:00 – 17:00

● Locatie: Mercatorplein

● Toegang: gratis

Link naar facebook evenement:

https://www.facebook.com/events/498279088401035

Stichting Amsterdam BLEND Events

Amsterdam BLEND staat voor samenkomen, samen delen en samen doen - online en tijdens evenementen door de stad.

Local Goods. Local Heroes.

Elk evenement is een podium voor alle lokale helden: buurtbewoners, ondernemers, talent en sociale initiatieven.

Website:

www.amsterdamblendmarket.nl

Facebook:

www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket