De zomer is al een tijdje achter de rug, en we zitten nu in de 'koude winter'. Je hoort hier iedereen over praten: 'Ik moest mijn ruit weer krabben', 'Mijn vingers vriezen van mijn handen af', 'Ik heb het zo kou' en zo kan je wel doorgaan.

Maar de winter brengt ook veel mooie dingen met zich mee, als nou 's ochtends uit je warme bed stapt en je doet je gordijnen open en kijkt naar buiten naar de mooie natuur. De natuur ligt er dan nog rustig en vredig bij, en als het 's nachts nog gevroren heeft ligt er een mooie witte laag over de grond en misschien is is er nog een klein beetje mist te bekennen.

Misschien dat er deze winter nog sneeuw komt, en als er dan sneeuw ligt hoor je veel mensen klagen over gladheid, kou, file en noem het maar op. Maar bedenk dan dat je buiten weer kinderen ziet genieten van een sneeuwballengevecht of dat er een reusachtige sneeuwpop in iemands voortuin staat. Of als het echt heel erg gevroren heeft, dat je kan schaatsen op de sloten of plassen in jouw stad of dorp en dat dan een groepje dorpsbewoners samen een koek en zopie starten.

De winter heeft zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen. Wij moeten het nu nog even met de kou doen, maar misschien komen er over een paar weken wel 'echte' winterse buien.

Over 5 maanden is het weer april en misschien hebben wij dan weer zomerse tempraturen. Maar voor nu kunnen we nog genieten van de winterse temperaturen.

Heeft u nog mooie winterse foto's van dit jaar? Stuur ze dan op naar redactie@hb-onlinemedia.nl