AMSTERDAM - Prinses Beatrix der Nederlanden en Prinses Mabel waren woensdagmiddag 17 maart 2021virtueel aanwezig bij de uitreiking van de zevende Prins Friso Ingenieursprijs. Vanwege de uitbraak van het coronavirus vond de uitreiking dit jaar online plaats.


Met de prijs wil het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. Prins Friso (1968-2013), de jongste zoon van Prinses Beatrix en echtgenoot van Prinses Mabel, naar wie de prijs vernoemd is: was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs.

De finalisten 2021 waren dr. ir. Abeje Mersha, Professor - Unmanned Robotic Systems bij Hogeschool Saxion, ir. Rob Dijcker, teamleider en senior projectleider & adviseur Circular Solutions bij Witteveen+Bos en dr. ir David Fernandez Rivas, associate professor aan de Universiteit Twente, CEO & oprichter InkBeams en BuBclean(op de foto 3e van rechts met oordopjes in).

De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen: en dat is dr. ir David Fernandez Rivas, associate professor aan de Universiteit Twente, CEO & oprichter InkBeams en BuBclean.