AMSTERDAM - Was er al een bruidszaal met Wim T. Schippers(1942) werk in Amsterdam, er komt steeds weer nieuw werk uit handen en uit het brein van de kunstenaar!

Wie nu over de Pan loopt komt veel bekende Nederlanders tegen: Hier zagen we op een bankje, kijkend naar de voorbijgangers, Wim T. Schippers zitten, de laatste 10 jaar geen dag ouder geworden! Schippers was in gesprek met Astrid Elburg, organisatie-adviseur en voorzitter van de Vrienden van het Amsterdamse Stadsarchief. Waarover spraken zij? Dat hebben we niet gevraagd, maar het leek over kunst te gaan!

Over welke bruidszaal ging dit? Over de ‘Burgemeester D’Aillyzaal’. Dat is in het stadhuis de officiële naam van de gemeentelijke trouwzaal, waarvan kunstenaar W.T.Schippers het ontwerp en de inrichting verzorgde in 1988. In de volksmond is die echter als de “Wim T. Schipperszaal” bekend!

En het werk van Wim T. Schippers blijft altijd verrassend ook in 2022…. Wie dus een recent werk van Wim T. Schippers wil zien moet naar de Pan t/m 27 november 2022, dagelijks van 12.00-18.00uur!