AMSTERDAM - Corona is niet het leukst; maar het is fijn als je ingeënt bent en gewoon ‘verder’ kunt werken als kunstenaar.

“Neen, een kunstenaar houdt niet op met zijn pensioenleeftijd. Die gaat ‘gewoon’ door”. Willem Vaarzon Morel, 89(wonend in Oostzaan) is nog elke dag bezig ondanks allerlei kwaaltjes die met de jaren komen. “Je moet er wat van maken, toch?”

Vaarzon Morel, afkomstig uit een schildersgeslacht, is bekend als paarden-en botenschilder, won een zilveren medaille bij de Prix de Rome in..1958, alweer enige jaren terug. Was ouddirecteur van de Amsterdamse Rijksacademie. Was jarenlang bestuurslid van het Weduwe en Wezenfonds van Arti et Amicitiae. En is schilder in pensioentijd… door de Corona zijn 2 exposities ‘on hold’.

Het mooie weer zorgt dat Vaarzon Morel weer wat kan wandelen, dat was de afgelopen tijd wat minder goed mogelijk. Naast zijn familie, zijn er erg aardige buren in Coronatijd die hem steunen. Wat mist ie het meest, naast zijn overleden vrouw Marijke? De groep vrienden met wie hij vaak op vrijdagmiddag in Arti zat te borrelen, eten en de week doornam.

‘Helaas zijn sommige van zijn ook kunstenaarsvrienden de afgelopen 1 ½ jaar overleden, “Neen, niet aan corona. Aan ziekten en of ouderdom’. Vaarzon Morel toont hier het werk, een aquarel waar hij nu mee bezig is.