AMSTERDAM - ‘Gemaakte afspraken met mensen over vaccineren moeten nagekomen worden en niet plots afgezegd worden!’ Aldus diverse Amsterdamse bewoners.

En daarom is er vandaag een open brief uitgegaan voor de GGD! Eerst kregen bewoners Amsterdam centrum een mooie GGD flyer; "U kunt zich laten prikken in uw buurt!” ‘Wij ondersteunden met PR-activiteiten. Buurtgenoten werden heel enthousiast, de eerste middag reeds volle bak met enthousiastelingen. De aanwezige GGD’ers waren ook heel blij met deze bereidwilligheid.” Meldt gonny van Oudenallen wijkraadslid van Wijkcentrum d’Oude Stadt.

Enkele dagen later kreeg o.a. het wijkcentrum d’Oude Stadt echter een telefoontje dat wijkgerichtprikken ’tijdelijk' was uitgesteld.’

Gisteren hebben zij vele buurtbewoners moeten teleurstellen, die kwamen met GGD oproep, flyer en of een stukje uit de Binnenkrant, in de hand op de beschreven datum bij henlangs: “U kunt wel naar de Rai’, werd er door een aardig team van de GGD gemeld... dat vroeg wegging, ‘erg onhandig ingepland bij GGD'.

De vrijwilligers/ wijkraadsleden, met een unieke lokatie(Kerkstraat 123), moesten dus de mensen maar verder opvangen! Overigens zonder beveiliger achter te laten… die er normaal bij is. En er was teleurstelling en een vorm van boosheid bij de bezoekers. Er waren ook jongere mensen die langskwamen voor de 3e of 4e prik...

‘In plaats dat de overheid nakomt wat ie belooft, dat bewoners die gisteren langskwamen geprikt zouden worden, maakt men ook de bereidwillige Amsterdammer in de war: En zou het wat dat een enkele 58jarige alvast de nieuwste prik krijgt?”

Het verzoek: 5 oktober 2022 tussen 13.00 en 17.30uur staat op de flyer: De vraag is kunnen zij de GGD zover krijgen dat ze ‘gewoon' zich aan gemaakte
afspraken houden en met een klein team aanwezig zijn om te komen vaccineren? En ook zelf andere vragen te beantwoorden van de binnenstadbewoners?