AMSTERDAM - Zou het werken, wijkgericht vaccineren was de grote vraag; nu in het centrum van Amsterdam was dat succes er zeker!

Na eerder overleg tussen buurtbewoners en wijkcentrum en GGD werd de door de GGD afgelaste middag alsnog als moment voor vaccinatie gebruikt: In amper 4 1/2 uur waren er op een AA locatie(Wijkcentrum d'Oude Stadt in de Kerkstraat 123) meer dan 105 prikken gezet! Elke 3 minuten gemiddeld een vaccinatie!

Dankbare buurt/centrumbewoners, die het enorm gezellig vonden… en vaak vergaten dat ze net geprikt waren! Leuke gesprekken onderling ontstonden. Dit kwam zeker door de leuke ontvangst door suppoost Glenn, de aardige mensen van het GGD-team, de zachte hand van de persoon die vaccineerde en de fijne ontvangst van de vrijwilliger van het wijkcentrum deed de mensen goed!

Bezoekers hadden eerder gebeld naar de GGD en werden naar Purmerend of Amstelveen gestuurd want bij de Rai was geen plek! “Zo dichtbij je kunnen laten vaccineren is een verademing” werd er gezegd. En “Wat een top-idee van de GGD”. Ook de buurtagent en de postbode werden ‘binnengehaald’ en konden tussendoor hun vaccinatie halen!

Uitbundig werd door alle aanwezigen de 100ste gevaccineerde onthaald met een cadeaupakketje met inhoud (mondmasker, covid-test, pakje met papieren zakdoekjes en een mooie roman uit de wijkcentrumgratisboekenvoorraad)! Een van de gevaccineerden was zo blij dat zij even later bloemen bracht voor het GGD-team.

Bijna vergaten de bezoekers dat men er was om zich te ‘wapenen’ tegen een rondwarend virus…!

Na dit succes is er besloten dat er nog een vaccinatie-mogelijkheid komt: op 2 november a.s. tussen 13.30 en 17.30 uur zijn (andere)bewoners en ondernemers van Amsterdam centrum weer welkom voor een vaccinatie!