AMSTERDAM - Net op tijd heeft Wijkcentrum d’Oude Stadt een nieuwe plek kunnen huren. Het sluit nu zijn deuren in de Nieuwe Doelenstraat 55 na meer dan 30 jaar. De nieuwe ruimte moet eerst opgeknapt worden. De deuren gaan daar naar verwachting pas per 1 oktober open.

Nieuw adres
Het had niet veel gescheeld of iedereen van het wijkcentrum had op straat gestaan, maar er is net op tijd een andere ruimte gevonden in de Kerkstraat 123, 1017 GE Amsterdam. Die ruimte moet eerst opgeknapt worden. Pas daarna kan die nieuwe ruimte weer functioneren als kantoor en vergaderruimte voor bewoners in het centrum. Er wordt verwacht niet eerder dan 1 oktober daar klaar te zijn om bewoners weer te kunnen ontvangen en te woord te staan.

Deur dicht in Nieuwe Doelenstraat 55
Zoals eerder bericht, is de huur opgezegd en sluit het wijkcentrum d’Oude Stadt zijn deuren na meer dan 30 jaar in de Nieuwe Doelenstraat 55. Afgelopen weken zijn vrijwilligers druk bezig geweest met inpakken van de spullen. Vanaf dinsdag 28 augustus is het wijkcentrum daar gesloten. Woensdag 29 augustus komen de verhuizers en gaat alles in de opslag. Het juridisch spreekuur op donderdag vervalt tot het wijkcentrum weer open gaat in de Kerkstraat.

Crowdfunding gestart
Zoals gezegd moet de ruimte opgeknapt worden. Dat betreft niet alleen een verfje. Gedacht wordt ook over nieuw meubilair en een efficiënte inrichting als kantoor en vergaderruimte. Daarvoor moeten plannen gemaakt worden en uitgevoerd. Dat brengt kosten met zich mee. Het wijkcentrum is van, voor en door bewoners. Daarom roepen zij u in eerste instantie op om mede-financier te worden, zodat het nieuwe interieur ook gerealiseerd kan worden. Doordat d’Oude Stadt de ANBI-status heeft, kunt u uw bijdrage in mindering brengen op uw belastingaangifte. U kunt een bijdrage naar eigen keuze storten op:

NL03 INGB 0004 87 18 88 t.n.v. Wijkcentrum d’ Oude Stadt o.v.v. NIEUW INTERIEUR.