AMSTERDAM - Als je een wijkcentrum hebt is het ook een must dat politici weten dat daar dingen gebeuren! Hoe kun je dat beter laten zien dan aan bewoners en of aan de politici die langs komen?!


Hier op de foto: Lijsttrekker voor centrum van ‘Bewoners Amsterdam’, Michiel van Wijk, actieve bewoner, mededenker, nu bezoeker van het Wijkcentrum d’Oude Stadt. Van Wijk was ook de bedenker van de actie ‘Voor een schone buurt’, waardoor 3000 gelukkige binnenstadbewoners een buurtbezem ontvingen. Een van de punten van zijn beweging is “het behoud van buurtcentra”!

Wijkcentrum d’Oude Stadt bestaat dit jaar 65 jaar. Een wijkcentrum met een geweldige staat van dienst. Meedenker, luis in de pels. Dat het wijkcentrum de afgelopen jaren plots een subsidieafbouw kreeg is voor velen onbegrijpelijk. Nu in 2022 is het bestaan met eigen plek voor dit jaar verzekerd; echter slechts door ‘creatieve oplossingen’.

Voor 2023 en verder is er nog geen subsidietoezegging gedaan vanuit stadsdeel centrum/ Stadsdeelcommissie en of de Gemeenteraad, Niet dat politici niet geloven dat het wijkcentrum geen ‘goed’ werk doet. Maar soms grijpt de politiek onbedoeld in als buurtbewoners een eigen plek hebben: door subsidies plots alleen toe te kennen onder bepaalde noemers…

Daarom is het belangrijk dat het wijkcentrum en haar wijkraadsleden nu laat zien wat ze doen en pleiten al leden en bezoekers dat er gelden komt voor 2023 en verder. Er werken zoveel mensen samen met het wijkcentrum. Het is eigenlijk jammer is dat er zoveel energie moet worden gestoken in gelden verkrijgen voor het behoud van de plek vinden vele gebruikers.

“Zoveel vrijwilligers/buurtbewoners die zoveel uren gratis voor de stad meedenken en werken.. die verdienen toch een eigen plek?!” aldus Michiel van Wijk die te kiezen is voor Stadsdeel Centrum. Zie ook BewonersAmsterdam.nl