AMSTERDAM - Vrijwilligers van Wijkcentrum d’Oude Stadt zijn vandaag als eersten met hun plan 2022 gekomen op de site van Centrum Begroot 2022. Vorig jaar kwamen er in totaal 95 plannen binnen!


Het Wijkcentrum d’Oude Stadt heeft nog geen positief geluid gekregen vanuit de Stopera voor subsidie. “Dit jaar bestaan we 65 jaar. Dan moet je tot die tijd dat de Gemeente ons weer een huisvestingssubsidie geeft de middelen gebruiken die er zijn, dus… is nu het aan ons met ons plan via Centrum Begroot onze mede-centrum bewoners in te zetten”.

De komende 28 dagen mogen ook andere plannenmakers voor Amsterdam centrum een mooi plan indienen. Dit jaar is er 450.000 euro te verdelen bij Centrum Begroot; dus wie een goed idee heeft of steun nodig heeft kan zijn/haar/het plan inschrijven: https://centrumbegroot.amsterdam.nl/plannen. Of al stemmen op plannen die er al staan!

Er moeten daarna 50 mensen het plan steunen met een duimpje, dan heeft het plan ’de eerste ronde gehaald’ en dan gaat het plan een haalbaarheidstraject in. En als het plan dat haalt dan komt er een heuse stemronde waarbij alle binnenstadsbewoners mee kunnen stemmen! Allemaal heel spannend!