OBDAM - Opnieuw verschijnt er via Willems Uitgevers een bijzonder leuk en boeiend sportboek. Guy Van Den Langenbergh en Robbert Tilli sloegen de handen ineen en kwamen met ‘Wielersnapshots’.

‘Wielersnapshots’ verhaalt over de afgelopen twee wielerjaren. Niets gaat er in 2020 en 2021 in de wielrennerij zoals het moet, dus beslist men dat het dan maar moet gaan zoals het kan. De veroorzaker van deze gekte? Corona…

In het eerste coronajaar wordt de koerskalender in drie maanden gepropt en afgeraffeld zonder publiek. In het tweede jaar is het publiek er deels weer bij. De koers is enerverender dan ooit.

In Amsterdam zit amateur-wielerliefhebber Robbert Tilli thuis voor de tv te genieten. Hij tekent en schrijft er rennersportretten bij, in één enkel geval zelfs dubbelportretten. Daar laat hij de Belgische wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh, prof bij Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad, op reageren vanuit zijn mediabubbel. Samen richten ze een monument op voor de helden en heldinnen van de koers, zoals het onafscheidelijke duo Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Opdat niemand ooit nog de corona-editie van De Ronde van Vlaanderen vergeet! Of voor Primož Roglič en Tadej Pogačar in de coronatour van 2020.

Uiteraard hebben Tilli en Van Den Langenbergh ook oog voor de comeback van Mark Cavendish, het uitdoven van enkele grote carrières, cultfiguren en de strijd tussen Anna en Annemiek.

Voor wie ook maar enigszins geïnteresseerd is in de wielrensport is ‘Wielersnapshots’ een absolute must!

De auteurs
Robbert Tilli (1961) heeft twee grote passies, sport en muziek. Over beide onderwerpen schrijft hij. Voor Paradiso Amsterdam blogde hij vijf jaar lang over Americana, roots en indie muziek. Hij publiceerde de biografie KOOS van Koos van Dijk, manager van Nederlands spraakmakendste rocker Herman Brood, een wervelende roadstory (2016). In 2019 schreef hij samen met Rodney Rijsdijk En Johan zag dat het goed was, een eerbetoon in 32 portretten over Ajax dat in 2019 geschiedenis schreef in de Champions League. De getekende portretten waren ook van zijn hand.

Guy Van Den Langenbergh (1968) heeft alleen maar passies, maar richt zich beroepshalve sinds 2005 volledig op de wielersport als journalist van Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Hij heeft er intussen twaalf volledige Tour de Frances opzitten en was op zowat elke grote wielerwedstrijd meermaals aanwezig. Hij schreef een aantal wielerboeken, waaronder Spartacus, de geautoriseerde bibliografie van Fabian Cancellara en 100 keer Vlaanderen, een terugblik op de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen, in samenwerking met ex-winnaar Nick Nuyens.

Dit boek wordt uitgegeven door Willems Uitgevers en is bij alle reguliere boekhandels te koop óf te bestellen via https://boeken.cafe/winkel/niet-gecategoriseerd/wielersnapshots/ ISBN: 9789493242296| Paperback, 160 pagina's | Prijs: € 25