AMSTERDAM - Al weken was er gezeur met elektra op de Weteringschans in Amsterdam, dan weer een blok met ondernemers en bewoners zonder elektra, dan weer traag internet…


Mensen van Liander waren al 3 weken aan het zoeken naar het probleemstuk.. en toen stond er toch net een bouwsteiger in de weg. Maar vele werkloze uren voor kleine ondernemers, bouwstops, een restaurant zonder koeling en meer gaf het besluit ‘verplicht’ toch een stuk van de steiger te laten afbreken.

Met de grond opnieuw open rond die plek ontdekten de vakmensen van Liander al snel ….een smeulende kabel, die al op sommige stukjes was ‘doorgebrand’. Als dit niet op tijd ontdekt was geworden had er binnen korte tijd een stuk van het voetpad van de Weteringschans naar boven gevlogen…! Dus er was onontdekt ontploffingsgevaar! En weet hoeveel mensen dagelijks deze route per voet nemen..!

Ook de vaklui moesten nog bekomen van de schrik! Niemand had verwacht dat er iets smeulende onder de grond lag! Diverse blije ondernemers (tussen nummers 89 en 109) bedankten de vakbekwame mannen van Liander hartelijk namens de buurt. Men had er niet aan moeten denken als daar op de Weteringschans door dit probleem een ontploffing had plaatsgevonden… Nog niet gesproken van de ernst daarvan met gasleidingen die er vlak naast liggen etc.

Onduidelijk is hoe dit kon gebeuren, terwijl dit hele traject net vernieuwd is geworden. Wel is het goed dat er sneller druk op Liander moet komen, met onderzoek en het uitvoeren, als in eenzelfde blok huizen zich steeds weer een probleem voordoet..!