AMSTERDAM - Door de problemen in 2017 aan de kademuur op de Geldersekade tussen huisnummer 92 en hoek Nieuwmarkt, is Waternet dinsdag 13 maart gestart met het onderzoeken van de drinkwateraansluitingen.

Verzakking

De afgelopen twee jaar is de rijweg verzakt en daarmee ook de drinkwaterleiding. Dit betekent dat de huisaansluitingen die op de leiding zijn aangesloten, mogelijk onder spanning zijn komen te staan en kunnen afbreken.

Werkzaamheden

De komende twee tot drie weken verricht Waternet graafwerkzaamheden voor het deel Geldersekade tussen huisnummer 92 en hoek Nieuwmarkt. Daardoor kan Waternet inventariseren welke huisaansluitingen vervangen moeten worden en vindt hiervan de uitvoering plaats. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoelang de werkzaamheden duren.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Geldersekade tussen huisnummer 92 en hoek Nieuwmarkt gewoon bereikbaar voor voetgangers. Bewoners kunnen gewoon van de drinkwaterleiding gebruik blijven maken. De bewoners worden tijdig door Waternet op de hoogte gesteld, als blijkt dat de waterleiding toch afgesloten moet worden.