AMSTERDAM - De Tussen Meer is een drukke winkelstraat met veel verschillende verkeersstromen. De afgelopen jaren zijn er ongelukken gebeurd bij het oversteken van de straat. Daarom gaat de gemeente de oversteekplaatsen bij de Clauskindereweg, de Cruuskerkstraat en de Wolbrantskerkweg veiliger maken. Hier wordt van 30 oktober tot en met 8 december 2017 gewerkt. Deze oversteekplaatsen zien er straks er ongeveer hetzelfde uit als de oversteek bij de Hertingenstraat.

Wat betekent dit voor u?

Tussen Meer is vanaf de Baden Powellweg tot aan kruispunt Clauskindereweg zes weken voor autoverkeer gesloten. Auto’s worden omgeleid met behulp van gele omleidingsborden. Aan de achterzijde van deze vindt u twee kaartjes waarop de omleidingsroute aangegeven staat. Ook parkeren is tijdelijk niet mogelijk. Vanaf 20 november kan er weer gedeeltelijk geparkeerd worden. Tussen 23 oktober en 27 oktober voert het GVB in de avond en nacht voorbereidende werkzaamheden langs en onder de tramrails uit. Dit kan geluidoverlast veroorzaken, waarbij dit na 22:00uur beperkt zal worden tot het hoogst noodzakelijke. De tram blijft de gehele periode op de gebruikelijke tijden rijden en de haltes blijven bereikbaar.

Fietsers en voetgangers

Tussen Meer blijft voor fietsers en voetgangers gewoon bereikbaar. Alleen wanneer er aan de Wolbrantskerkweg gewerkt wordt, worden fietsers voor een korte periode via het Stadspark omgeleid. Oversteken blijft mogelijk ter hoogte van de Baden Powellweg en de Hertingenstraat.

Laden en lossen voor ondernemers

De meeste winkels zijn aan de achterkant te bevoorraden. Winkeliers die wel moeten laden en lossen vanaf Tussen Meer, worden hierbij geholpen door vier verkeersregelaars. Zij staan tussen 07.00 uur en 19.00 uur bij het werkterrein.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de werkzaamheden? Dan kunt u per e-mail contact opnemen met de directievoerder, Frank Kappé via f.kappe@amsterdam.nl. Bellen kan ook, de directievoerder is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 07:00 en 16:00 uur op telefoonnummer 06 5430 5010.