AMSTERDAM - Op de Leidsekade west vindt de herinrichting plaats volgens het definitief ontwerp voor het Leidseplein e.o. Eerst wordt de riolering vernieuwd, daarna wordt de kade opnieuw bestraat en volgt de aanleg van de twee fietsparkeervakken. Door de werkzaamheden is er een stremming van vier weken.

We starten op 1 mei met de werkzaamheden op het deel van het American Hotel tot aan huisnummer 91. Tot en met 7 mei kan het bestemmingsverkeer nog langs het werk. Voor de doorstroming komt er tijdelijk een passeerhaven. Vanaf 8 mei wordt de straat op dit deel opgebroken en afgesloten voor het verkeer.

De gehele Leidsekade (westkant) is van maandag 8 mei tot en met zaterdag 3 juni a.s. gestremd voor al het verkeer

Voetgangers worden langs het werk geleid en we zorgen met tijdelijke voorzieningen ervoor dat de panden in het werkgebied voor bewoners en (hotel)gasten toegankelijk blijven. Fietsers rijden door de Marnixstraat.

Laad- & losverkeer en bestemmingsverkeer kunnen gebruikmaken van de keerlus, ter hoogte van Bellevue (nr. 90). De laad- & losplekken bij Hotel American zijn niet bereikbaar. Alternatieve locatie is de Marnixstraat. Bestemmingsverkeer voor de Hirsch Garage en Leidsekade (oostkant) rijdt via de Marnixstraat over de trambaan. Vanaf 4 juni kunnen fietsers en bestemmingsverkeer weer over de Leidsekade. De resterende werkzaamheden duren ongeveer tot half juni.

Er zijn ook werkzaamheden in de Marnixstraat. Tot in augustus levert het werk steeds wisselende verkeerssituatie op, zie omleidingen.

Leidsegracht

Door de werkzaamheden is het doodlopende stukje Leidsegracht (van de Marnixstraat tot aan de Lijnbaansgracht) van 1 mei tot 18 juni helemaal niet bereikbaar (met uitzondering van nood- en hulpdiensten). De Green Wheels parkeerplaats is tijdelijk op het Raamplein.