AMSTERDAM - Tussen maandag 27 november en vrijdag 22 december gaat stadsdeel Oost de verkeerssituatie bij de inrit naar de Molukkenstraat 200 aanpassen. De inrit ligt in de bocht tussen de Carolina MacGillavrylaan – Oosterringdijk en het spoorwegviaduct richting de Archimedesweg.

Albert Heijn is bijna klaar met de vestiging van een nieuwe AH XL op het bedrijventerrein aan de Molukkenstraat 200. Vanwege het verwachte extra verkeer dat gebruik gaat maken van de inrit, doet de stadsdeel deze aanpassing. Het doel is de verkeerssituatie op deze drukke route tussen de Indische Buurt en de Watergraafsmeer overzichtelijk en veilig te houden.

Wat gaat er gebeuren

De inrit wordt opnieuw bestraat, waarbij het fietspad langs de inrit wordt verlegd. Daarnaast wordt er een veilige oversteekplaats voor auto- en fietsverkeer aangelegd.

De werkzaamheden worden tussen maandag 27 november en vrijdag 22 december in fases uitgevoerd:

  • Fase 1: aanpassen inritconstructie en verleggen fietspad in twee weekenden, namelijk op 2 en 3 december en op 9 en 10 december 2017. De inrit is op deze zaterdagen en zondagen tussen 07:00 en 16:00 uur niet toegankelijk.
  • Fase 2: aanpassen van de middengeleiders in de rijweg.
  • Fase 3: realiseren van de oversteekplaats.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De aannemer probeert hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Doorgaand verkeer over de rijweg blijft mogelijk. Voetgangers en fietsers worden wanneer nodig via de overkant van de weg langs de werkzaamheden geleid. Omleidingen worden tijdig met borden aangegeven. Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet.

Meer informatie

Voor vragen over de uitvoering kunt u tijdens werkdagen contact opnemen met projectleider Hans Leising via e-mail H.Leising@amsterdam.nl of per telefoon: 06 83 63 06 74.