AMSTERDAM - Het was een heftig weekend in de Marnixstraat met dag en nacht werkzaamheden. We bedanken alle omwonenden en ondernemers voor hun geduld. Het vervangen van de tramrails is goed verlopen en vanmorgen reden tram 7 en 10 weer door de Marnixstraat.

Eerst is vorige week de bovenlaag van de trambaan verwijderd. Daarna is vanaf vrijdag ook de onderlaag met drilboren gesloopt en is de oude rails verwijderd. Op zaterdag is beton gestort en zondag is de nieuwe rails gelegd. Er is 24 uur per dag hard gewerkt om de hinder voor omwonenden en trams zo kort mogelijk te houden.

De trambaan wordt tot eind april verder afgebouwd. Dat levert hoofdzakelijk overdag geluidshinder op. In mei start het leggen van het natuursteen. Naar verwachting is de Marnixstraat in augustus gereed.

Verkeershinder

De hele maand april is de Marnixstraat afgesloten voor autoverkeer op het deel van de Leidsegracht tot het Leidseplein. Ook voor fietsers zijn er omleidingen. Taxi’s rijden af en aan via de Weteringschans. Tot in augustus levert het werk steeds wisselende verkeerssituaties op. Kijk voor meer informatie (o.a. kaartjes) bij omleidingen.