AMSTERDAM - Regels zijn regels en piepschuim is niet goed voor gebruik op het water.. maar wat doet Waternet nu zelf?

Aan de ene kant streng zijn, aan de andere zijde een bedrijf/dienst dat zich niet aan afspraken houdt. We hebben het over Waternet.. antieke gebouwtjes niet onderhouden en mensen met leuke ideeën weghouden en zelf het water vervuilen.. wie zou dat kunnen zijn? Volgens ingewijden: Waternet en zijn medewerkers!

Waternet wil het heft in handen houden op de Amsterdamse grachten. Duidelijk.. maar dan moet Waternet dat ook doen volgens de regels, ook op de kant en niet een rioleringshuisje laten verpauperen(check Weteringsplantsoen bij Weteringschans) en ook het water elders niet ‘vervuilen’, als beheerder toch?

Zie foto en tekst over vlotten met piepschuim, zie klachten sinds januari 2021 dat een huisje verpaupert en de klacht dat mensen bij Waternet onaardig lijken te zijn tegen mooie vlottenbouwers, met subsidie van de Gemeente, waar Waternet alles mee te maken heeft. Kortom wordt het geen tijd dat de Gemeenteraad van Amsterdam en stadsdeelbestuurders vragen gaan stellen..?

Wij kwamen dit tegen op facebook:
“Waternet plaatst plantenbakken met onbedekt piepschuim in de Wittenburgergracht. Dat is door burgers ontdekt en gefotografeerd op het moment dat vrijwilligers ze in het water lieten glijden. De vrijwilligers bevestigden dat Waternet onbedekt piepschuim op de bodem van de bakken bevestigt, om zo meer drijfvermogen te krijgen. “ En “Men begrijpt niet waarom Waternet bewust op deze wijze het water vervuilt, terwijl de Drijvende Tuinen die anderen voor de Oostelijke Eilanden maken, met een dwangsom van €50.000 verboden worden, terwijl die wel van duurzaam materiaal zijn gemaakt. Begrijpt u dat?”